GEBOREN EN GETOGEN FRANÇAISE

Behalve uw inzet en motivatie, valt of staat het succes van een cursus Frans met de docent. Ik wil mij daarom graag even voorstellen.

Ik ben Isabelle Fix, geboren en opgegroeid in Nancy, de grootste stad van la Lorraine. Nancy ligt op de autoroute du soleil, ongeveer 400km ten oosten van Parijs. De stad is bekend om haar Place Stanislas, een van de mooiste pleinen van Frankrijk. Ook is de stad beroemd geworden dankzij de Art nouveau.

Na afronding van het lyceum in Nancy, ben ik eerst gaan studeren en werken in Straatsburg en daarna in Parijs. In 1996 ben ik naar Maastricht verhuisd en heb ik Nederlands geleerd, tot en met het Staatsexamen Nederlands als tweede taal. Als Française ben ik daar best trots op.

In 1997 ben ik na een interne opleiding bij een gerenommeerd taleninstituut in Maastricht begonnen met het doceren van de Franse taal. Ik ben dit blijven doen tot eind 2005. Een leerzame en plezierige tijd. Sinds januari 2006 werk ik als zelfstandige en geef Franse les aan bedrijven en particulieren in de regio Maastricht en Zuid-Limburg. Het is bijzonder leuk om mensen te helpen mijn taal te leren, te zien hoe ze vooruitgang boeken en te horen dat ze tevreden en zelfs blij zijn met het resultaat.

Isabelle Fix